zaterdag, december 24, 2011

2012: Nieuwe Wegen, Nieuwe Kansen


De geboorte van 2012, dan wel de nieuwjaarskaart en -wens is ook dit jaar weer enerverend verlopen. Het hele jaar pik je trends op en denk je na over wat er het thema wordt van onze nieuwjaarsgroet. Thema’s te over want er valt veel te wensen.

Contact maken was een terugkerende gedachte, waarbij "ik-jij"-lijntjes en het "Hier en nu" een belangrijke rol speelden. Touwtjes en kleine wasknijpertjes flitsten door de gedachten. Of vogeltjes die zittend op verbindingslijntjes hun wens twitterden naar de verbouwereerde kaartkrijger.
Maar dat werd hem niet. Het nieuwjaarsproject is een samenwerkingsproject waarbij iedereen in het gezin zijn rol speelt. Er wordt gewikt en gewogen en soms sneuvelt een idee in schoonheid.

2012 is het jaar van de nieuwe wegen. De kinderen het huis uit en we voelen dat daarmee ook wijzelf min of meer een andere route opgaan. Een soort herwonnen vrijheid voor ons allen. Gezellig weer een nieuwe werkelijkheid ontdekken. Iets om je op te verheugen. Al tref je op die wegen beren aan, er liggen vooral ook kansen. Nieuwe vrienden, nieuwe woningen, nieuwe collega’s, kennis en ervaringen. We grijpen ze met beide handen aan en hopen dat al onze vrienden ook zo in de wereld kunnen staan. Zoniet is er altijd een kans om hen daarbij te helpen.

De kersverse dokter gaat in Breda wonen en pendelt tussen randstad en provincie, en de kersverse studente vindt haar nieuwe weg in Utrecht, op zoek naar onderwijskundige klasse. Ikzelf verdiep me wat meer in de politiek en ook de muziek brengt zo zijn nieuwe avonturen. En voor veranderingen op het werk altijd een bron van zorg en opwinding, maar ook voldoening en zingeving.

Wat rest was slechts de vormgeving, op zoek naar een zelf modelleerbare metrokaart kwam ik verschillende tools tegen. Op zich een interessante zoektocht naar schema’s die ook in het bedrijfsleven toegepast kunnen worden, maar helaas was ik de benodigde programmeerkennis niet machtig. Dus verder zoeken.

Wat dacht je van Wordle (www.wordle.com). Ik hat al eerder een woordenwolk gemaakt, waarom niet mijn hele adressenboek in Wordle. Genoeg steden om een nieuw pad aan te geven.
Uiteindelijk bleek dat toch iets teveel van het goede en zo ontstond en een iets eenvoudigere variant. Bijkomend voordeel dat jullie ons weten te vinden, zowel opde kaart als in cyberspace.

Een goede Reis Gewenst!

Geen opmerkingen: