dinsdag, januari 18, 2005

Van happy worker naar happy meal

"Het ontstaan van de Intensieve Menshouderij is het gevolg van een simpel mechanisme. Aanvankelijk maken we mooie producten en daarmee verdienen we goed geld. Vervolgens moeten (!) we veel geld verdienen, daarom maken we producten en die aan minimum eisen moeten voldoen anders krijgen we een schadeclaim. Als je vertrekt vanuit het perspectief van het individu, praat je over de transformatie van bijvoorbeeld een restaurant waar u een gewaardeerde kok bent, naar een fastfood-restaurant waarin u via ‘een oortje’ hoort wat er moet gebeuren en waarbij u aan een counter gecertificeerde happy-meal-doosjes richting de kleine veelvraatjes schuift." Aldus Jaap Peters, schrijver van twee boeken over de intensieve menshouderij.

Zie hier dit rake artikel. Ik vrees dat dit vreselijk waar is allemaal. Op één ding na. Ook het aantal accountants en riskmanagers ter voorkoming van fraudes is in de intensieve menshouderijen niet meer tot stilstand te brengen. Maar dat maakt het allemaal geloof ik alleen maar schrijnender. Wat doen we er aan???

Geen opmerkingen: