vrijdag, oktober 10, 2003

PvdA verruilt progressief voor offensief.

Deze week heeft de PvdA het programmaboekje De PvdA in De Buurt gepresenteerd. Bos is met zijn mijn collega’s teruggegaan naar de buurten en wijken waar ze voor de zomer ook werkbezoeken hadden afgelegd. Maar nu met een boekje waarin we de problemen die we toen tegenkwamen hebben opgeschreven maar nu ook de door de PvdA voorgestane oplossingen. Dit boekje, geschreven door Jeroen Dijsselbloem, Anja Timmer, Pauline Smeets en Staf Depla bevat aanbevelingen die de PvdA de komende maanden en jaren allemaal gaan proberen te slijten in gemeenten en provincies, in Den Haag en in het Europarlement, citaat:

“Voor de leefbaarheid van onze steden is een nieuw offensief nodig. De kern van zo’n offensief is dat we een geweldige pluim uitdelen aan al die gewone, aardige en goede mensen die er iedere dag weer het beste van weten te maken, hulp, steun en opvang bieden aan de mensen die het op eigen kracht –tijdelijk- niet redden en hard optreden tegen mensen die de boel verzieken.”

Wie is die 'we' Wouter? Ik neem aan dat die laatste zin iets anders betekent dan het in elkaar rammen van een raaskallende alcohol verslaafde. Ik betwijfel of die nuance door iedereen makkelijk gemaakt kan worden. Laten we het optreden maar overlaten aan het blauw-op-straat en niet aan die aardige goede mensen zoals 'we'.




Geen opmerkingen: