vrijdag, december 24, 2004

Eine Gek

Ge Reinders in het Nieuwe de la Mar is altijd een feest. Op het naïve af weet hij te genieten van zijn publiek. Na al die jaren dat hij hier komt was dit zondermeer zijn beste sjow. Veel nieuwe liedsjes, die nog niet op CD staan, goede verhalen ertussen. Prachtige muziek en een decor van een stagiair. Ook aanbevolen voor Niet-Limburgers. Hoogetpunt was zijn liedje eine gek, zie hier tekst en MP3 Zie de lovende recensies van Breakbaar.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bericht van Juul



Dat van die 3.60 euro per asiel zoeker kind per week had ik ook in de Trouw gelezen, maar dat kan natuurlijk niet anders waren we allang dode asielzoekers kinderen tegenkomen in NL en dat heb ik zelfs in de Trouw nog niet gelezen. Dit item leidde tussen Paul en mij tot een felle Kerstdiscussie. Mijn moeder vond ook dat deze opmerking uit de mond van een veelverdiener niet kon, ook in mijn eigen familie let de politieke correctheid nauw. De timing van Trouw op Kerst avond was niet toevallig, een echt Kerst bericht en om ons een beetje meer schuldig te laten voelen mag je blijkbaar de zaak wel een beetje erger maken dan ze is. De feitelijke 46 euro voor een gezin met een kind is natuurlijk ook niet veel, maar je kan er wel van leven. Het is een onderdeel van het ontmoedigings beleid. Van mij mag het best omhoog maar of we nu meteen naar het NIBUD niveau moeten vraag ik me. Dat kan pas als deze kinderen status hebben gekregen. Deze lage bedragen zijn indertijd ontstaan omdat er in het begin voor asielzoekers werd gekookt, toen kwam iemand op het goede idee om ze voor zich zelf te laten zorgen, want Hollandse aardappelen eten zonder jus dat valt natuurlijk niet mee, maar het mocht niet meer kosten.


Juul

Unknown zei

ook bji ons verontwaardigde discussies. Op een gegeven moment werd de vraag gesteld over hoeveel hebben we het eigenlijk, de schattingen varieerden tussen de 40.000 en 800.000 asielzoekers in Nederland. Na wat speurwerk op Internet: site UNHCR: in nederland in 2004 10.000 asielzoekers in 2003 13.500. Er zijn in de laatste 17 jaar niet zo weinig asielzoekers in de wereld geweest. Ook een mooie kerstgedachte. Het ontmoedigingsbeleid werkt, maar dat ligt niet aan het gebrek aan eten hier maar aan veiligere omstandigheden in het land van herkomst. Ik zie niet in dat we deze mensen hier onder het bestaansminimum moeten toedelen. Bendek vooral wat va dit soort mensen moet worden als ze uiteindelijk geaccepteerd of niet zijn.