dinsdag, juni 10, 2003

Hoe aktief is een slapend lid.
De doelstelling is om het contact met de leden te verbeteren. De latenten, de slapenden de actieven de plakkers, folderaars, de debaters, de dromers en de stokpaardjes, de schreeuwers en de stillen, de betalers en bestuurders, de beroeps en de vrijwilligers. Donkerrood of halfpaars.
Gisteren heb ik mijn eerste stap gezet op het podium of eigenlijk in de achterkamertjes. Ben ik nu een actief lid, of was ik dat al?
In ieder geval zullen we proberen de leden als antenne te positioneren in de samenleving om signalen te kunnen opvangen, zullen we de ervaringsdeskundige samenlevers een kanaal bieden voor ideeenvorming, zullen we de voorverkiezers ruimte geven op het partijprogramma van de juiste accenten te kunnen voorzien en zullen we de bestuurders uitdagen verantwoording af te laten leggen aan de beste verkopers van de sociale idealen: de leden. Zij zijn uiteindelijk de beïnvloeders die met de voeten in de klei de buurman overhalen voortaan ook rood te stemmen.
Het valt niet mee om lid te zijn en even moeilijk is het om daarbij te blijven slapen, want zelfs een kleine hint aan een toevallige passant, een klein mailtje aan een werkgroep of een ja of nee op een klein vraagje of voorkies stem op een programma onderdeel doet de verworpene der aarde al ras ontwaken en maakt een slapende partij tot een actie partij die met beide poten in de samenleving staat.

Geen opmerkingen: