woensdag, juli 23, 2003

Zondag: Chiang Mai aankomst

De dag begon met een stroomstoring. heel Luang prabang had een uur lang geen stroom, geen ijkast, geen airco en ventllator. Op zich niet erg, maar we wilden naar Healthy en Fresh voor een laatste lekker ontbijt, met yoghurt en vruchten en een heerlijk soort muesli, maar helaas hij was gesloten.
Aan vliegen raken we al gewend, om twaalf uur hingen we al weer in de lucht richting Chiang Mai met zelfs een heuze Laotiaanse macaroni met shrimps, niet vies. Op het vliegveld werden we meteen gedirigeerd naar een hotel, cheap enzo, en och het was in de stad, dus misschien toch beter alsa de aanlokkelijke bungalows een end buiten de stad. Het hotel viel ons in eerste instantie tegen, we waren een beetje boos op onzelf dat we ons hierheen hadden laten lokken en het zwembad was weinig soeps, op het eerste oog. Na een paar dagen valt het toch wel mee, als we even onze draai vinden is met alles te leven.
's avonds gingen we een plek zoeken voor te eten bij de nightbazaar, dat is zoals Bangkok zou moeten zijn. Eeen beetje druk, veel stalletjes en vriendelijke mensen. Ze willen je van alles verkopen maar leuren aanzienlijk minder dan in Bangkok. Zojuist hoorden we van een Bankokenaar, dat hij hier altijd zijn inkopen komt doen (pak, zijde etc) omdat het hier veel goedkoper is, en dat wist ik ook wel, maar weet het nu zeker. Voor electronica moet je in Bangkok zijn.
We hebben eens geinformeerd naar een dagtocht in de jungle en ja hoor t o e v a l l i g was er morgen nog een plekje vrij die we voor een gereduceerd tarief konden innemen. Zodoende gaan we morgen naar de jungle, autochtonen, olifanten en bamboeraften, we zijn benieuwd.
De toektoes zijn erg aardig, de eerste moest ons terugbrengen naar het hotel, omdat we niet meer wisten waar we precies zaten en plattegronden met zonder bril en alleen maar rara tekens is ook niet jedat. Hij kreeg in het zicht van dfe haven een platten band, maar wij waren gered. Er wordt hier niet moeilijk gedaan over de prijs, zelden noemt een toektoeker een te hoge prijs.
We hebben heel lokaal gegeten op een groot eetplein voor een paar dollar en daarne slapie slapie.

Geen opmerkingen: