zaterdag, januari 11, 2003

Linksom of rechtsom, een bijdrage aan het Parool, wordt hij geplaatst?

CDA mist een actuele visie en ontbeert de noodzakelijke passie, die zich in politieke munt laat vertalen. Een stem op het CDA is feitelijk geen stem, maar een teken van: “laat de ander het maar zeggen, baat het niet dan schaadt het niet”. De keus is dus inderdaad PvdA of VVD, óf stemmen voor een specifiek accent (groen, volks, geloof of chaos).

Zalm wenste een paar maanden geleden niet te regeren. Nu, met nauwelijks meer zetels dan 1 jaar geleden, is de VVD nog altijd behept met het zelfde virus, waarmee ze de PdvA infecteerde. Ze denken nog steeds dat het volk blij wordt met meer geld in reserve, meer blauw op straat, minder belastingen en dito voorzieningen.
Paars heeft bewezen dat dit oppervlakte politiek is en dat onderhuids iets mis gaat. Het VVD-virus zaait tweedracht in de samenleving, die uiteindelijk iedereen in het hart raakt.

Het virus kent drie symptomen: repressie, dreigen en sparen:
-Repressie (the Sharon way') klinkt wel doortastend, maar verergert uiteindelijk het probleem en de oplossing niet dichter bij, integendeel.
-Dreigen (the Bush way) klinkt stoer, maar is effectloos als de bedreigde de waarschuwing niet serieus hoeft te nemen, omdat hij(zelf) niets te verliezen heeft.
-Sparen en geldsnippen (the oldKok & Zalm way) klinkt solide en solidair, maar wie wat bewaart, heeft nu niks.

Helaas, Geld gespaard in het verleden biedt geen garantie voor geluk in de toekomst.
Linksom is mijn keus, nu de PvdA van die besmettelijke VVD-infectie is genezen. Ik hoop op beterschap voor het CDA, en vooral voor de rechtsdraaiende kiezer.

Geen opmerkingen: