maandag, januari 06, 2003

Nederland Sterk en Sociaal
"Nederland heeft een nieuwe start nodig. Dat kan als het nieuwe kabinet dat na de verkiezingen van 22 januari aantreedt zich drie hoofdtaken stelt. Het kabinet zal zich allereerst maximaal moeten inspannen om de econo­mie weer vlot te trekken en de werkgelegenheid krachtig te stimuleren. Er op toe te zien dat de vruchten van de welvaart eerlijk worden verdeeld en dat de prijsstijgingen zo veel mogelijk tegen worden gegaan. Ten tweede moet Nederland opkomen voor de internationale rechtsorde en een goed en betrouwbaar lid blijven van de NAVO en de Europese Unie. En ten derde zal het kabinet de komende vier jaar zichtbare prestaties moeten leveren op het gebied van veiligheid, integratie, milieu, betaalbare zorg een onderwijs."
Drie keer raden welke partij deze motto's ondersteund. Schoorvoetend ga ik een beetje propaganda maken voor de PvdA. Volgende week ga ik wellicht naar het hoofdkantoor om mee te doen aan een belactie. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. Met bovenstaande verkiezingsleuzen ben ik het wel eens maar ik zag ze liever zo:
Nederland Sterk en Sociaal
Nederland heeft een andere start nodig. Dat kan als een nieuw kabinet zich drie hoofdtaken stelt: Ten eerste zal het kabinet de komende vier jaar zichtbare prestaties moeten leveren op het gebied van onderwijs, betaalbare zorg, veiligheid, integratie en milieu . Ten tweede zal het kabinet zich maximaal moeten inspannen om de econo­mie en de werkgelegenheid krachtig te stimuleren. Er op toe te zien dat de lasten en de lusten eerlijk worden verdeeld en dat de prijsstijgingen zo veel mogelijk tegen worden gegaan, al zal een belastingverhoging vanwege de eerste doelstelling zeer waarschijnlijk zijn. Ten derde en niet in de minste plaats moet Nederland opkomen voor de internationale rechtsorde en een goed en betrouwbaar lid blijven van de Europese Unie, de VN en de NAVO.
Ik heb het maar meteen aan Wouter gemaild, maar het zal wel een cilindrische put zijn, ben benieuwd.

Geen opmerkingen: